Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Türk halkından özür diledi

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Türk halkından özür diledi

Bu olaylar üzerine, Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, CNN Türk'te Fulya Öztürk'ün sunduğu Tarafsız Bölge programında önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-
Suriyeli Başbakan Kayseri’deki Olayın Ardından CNN Türk’te Önemli Açıklamalarda Bulundu
Geçtiğimiz gece Kayseri’de Suriyeli bir şahsın küçük bir çocuğa cinsel saldırıda bulunmasının ardından Türkiye’de ve Türkiye’nin kontrolündeki Suriye bölgelerinde provokatif olaylar meydana geldi. Bu olaylar üzerine, Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, CNN Türk’te Fulya Öztürk’ün sunduğu Tarafsız Bölge programında önemli açıklamalarda bulundu.
 
Misafirlik Kuralları ve Kanunlara Uyum:
Abdurrahman Mustafa, Suriyelilerin Türkiye’de misafir olduklarını ve misafirlik kurallarına uymaları gerektiğini vurguladı. "Suriyelilere kanunlara uymaları gerektiğini sürekli vurguluyoruz. Kanunlara uymayanlar deport ediliyor," dedi.
 
Türkiye ile İşbirliği:
Mustafa, Türkiye ile büyük projeler üzerinde çalıştıklarını ve terörle mücadelede işbirliği yaptıklarını belirtti. "Terör örgütleri oldukça Türkiye ile işbirliğine devam edeceğiz," diye ekledi. Sosyal medyada olayların provoke edildiğini ve yanlış tercümelerin yapıldığını söyleyen Mustafa, "Bunu en iyi PKK’nın Avrupa’daki uzantıları kullanıyor. Bu bilgilerin çoğu gerçek değil," dedi.
 
Türkiye ve Suriye Halklarının Düşmanları:
DEAŞ, PKK, El Kaide, İran milisleri, Rusya ve rejimin, Türkiye ve Suriye halklarının düşmanları olduğunu belirten Mustafa, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kutsalları bizim kutsallarımızdır. Türkiye ve Suriye düşmanları tarihi bağımızı koparmak için mücadele ediyorlar," ifadelerini kullandı.
 
Türkiye’ye Destek ve Özür:
Mustafa, Türkiye’nin dost bir ülke olduğunu ve Türk bayrağına yapılan saygısızlığı şiddetle kınadığını ifade etti. "Türk halkından özür diliyorum. Bu olayın halkım tarafından yapılmadığını bilsem de, sonuçta benim yönettiğim topraklarda olduğu için sorumluluk hissediyorum. Bunun bedelini ağır ödeteceğiz," dedi.
 
Güvenlik Önlemleri ve Çağrılar:
Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı, Suriye’nin kuzeyinde istikrarı sağlamaya çalıştıklarını ve Türkiye’deki olayları Suriye’ye taşımak isteyenlere izin vermemek gerektiğini vurguladı. "Buradaki halkı sükûnete çağırıyoruz," dedi.
 
Yaşanan üzücü olayın ardından provokasyonların önlenmesi ve her iki ülkenin halklarının huzurunun korunması için yapılan bu açıklamalar, Türkiye ve Suriye arasındaki tarihi ve dostane bağların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu haber toplam 981 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.