Spotify ve Dijital Müzik Hizmetleri Alman Müzik Pazarında Büyümeyi Sürdürüyor

Spotify ve Dijital Müzik Hizmetleri Alman Müzik Pazarında Büyümeyi Sürdürüyor

Almanya Müzik Endüstrisi Birliği (BVMI) tarafından yayınlanan rapora göre, 2024 yılının ilk altı ayında Alman müzik endüstrisi toplam 1,14 milyar Euro gelir elde etti. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre %7,6'lık bir artış anlamına geliyor.

A+A-
Dijital müzik hizmetleri, toplam gelirlerin %85,3'ünü oluştururken, fiziksel müzik taşıyıcıları (CD ve plaklar) yalnızca %15'lik bir paya sahip. Dijital hizmetlerin gelir içindeki payı, geçen yılki %82'lik orandan yükseldi. Bu artış, özellikle Spotify, Apple Music, Amazon Music ve YouTube Music gibi akış hizmetlerinin fiyatlarını artırmasıyla gerçekleşti. Spotify, bireysel abonelik fiyatını 9,99 Euro'dan 10,99 Euro'ya yükseltti.
 
Fiziksel müzik taşıyıcıları satışlarına bakıldığında, CD satışları %22,5 oranında düşerek toplam gelirlerin sadece %8,1'ini oluşturdu. Ancak, vinil plak satışları %5,4 artarak %5,9'luk bir pazar payına ulaştı. Plaklar, sanatçılar için hala önemli bir gelir kaynağı olarak kabul ediliyor.
 
Spotify ve diğer akış hizmetleri, ödeme modellerinde de değişiklikler yaparak düşük performans gösteren içeriklere yapılan ödemeleri azaltmayı hedefliyor. Örneğin, Spotify'da bir şarkının telif hakkı ödemesi alabilmesi için 12 ay içinde en az 1000 kez akış yapılması gerekiyor.
 
BVMI raporu, dijital müzik hizmetlerinin büyümeye devam ettiğini ve müzik endüstrisinin gelecekteki gelirlerinin büyük ölçüde bu hizmetlerden geleceğini gösteriyor. Ancak, fiziksel müzik taşıyıcılarının, özellikle plakların, belirli sanatçılar için hala önemli bir gelir kaynağı olduğu da vurgulanıyor.

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.