Bozkurt İşaretiyle Karıştığı İçin 'Sessiz Tilki' İşareti Artık Kullanılmayacak

Bozkurt İşaretiyle Karışan Sessiz Tilki İşareti Almanya'da Yasaklandı

Euro 2024'te gol attıktan sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral, bu hareketi nedeniyle UEFA'dan 2 maç ceza aldı. Bu olayın ardından Almanya'da da benzer bir işaret olan "sessiz tilki" işareti yasaklandı.
 
Almanya'nın Bremen şehrinde, çocukları sessiz kalmaları için uyarmak amacıyla yıllardır kullanılan 'sessiz tilki' işareti, Türkiye'de 'bozkurt işareti' olarak bilinen işaretle neredeyse aynı olması nedeniyle karışıklık yaratıyordu. Bremen yetkilileri, bu işaretin aşırı sağ hareketle karıştırılma ihtimaline karşı yasaklandığını açıkladı. Artık okullarda ve yuvalarda bu işaretin yerine diğer işaret dili sembollerinin kullanılacağı bildirildi.
 
Berlin'de de benzer bir olay yaşandı. Türkler, bozkurt işareti yaparak yürümek isteyince polis müdahale ederek yürüyüşü durdurdu. Bu gelişmeler, Almanya'da benzer işaretlerin kullanımının tartışmalara yol açabileceğini gösteriyor.
 
Bremen'de alınan yasak kararıyla, okullarda 'sessiz tilki' işaretinin kullanılmasına son verildi ve alternatif işaret dili sembollerine geçildi. Bu karar, toplumda farklı işaretlerin nasıl algılanabileceğine dair önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
 

Güncel Haberleri

Kanal Avrupa yeni yayın dönemine hazır!
Alanya’dan Gladbeck’e Dostluk Köprüsü
Alman EDK'dan çok tartışılacak reklam
Almanya'da sıcaklık uyarısı
Pavel Durov kefaletle serbest