Rektör Özkan: Depremde kırılan sadece fay hatları değil kalbimizdi
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana geldiği 6 Şubat'ın tarihin karanlık bir günü olduğunu...
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana geldiği 6 Şubat'ın tarihin karanlık bir günü olduğunu belirterek, "Depremle beraber kırılan sadece oradaki fay hatları değil, bizim kalbimizdi aslında" dedi. Rektör Özkan, depremlerde 18 öğrencilerini kaybettiklerini de kaydetti.
Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Çalıştayı gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, dekanlar, yüksekokul müdürleri, enstitü müdürleri, fakülte bölüm başkanları ve akademisyenler katıldı. Toplantıda Türkiye'de YÖKAK tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında kurumsal akreditasyon almaya hak kazanan ilk 6 devlet üniversitesinden biri olan Akdeniz Üniversitesi'nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilirken, toplumsal katkıçalışmaları başlığı altında deprem konusunda yapılan çalışmalara vurgu yapıldı.
Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Çalıştayı gerçekleştirildi. Toplantıya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, dekanlar, yüksekokul müdürleri, enstitü müdürleri, fakülte bölüm başkanları ve akademisyenler katıldı. Toplantıda Türkiye'de YÖKAK tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında kurumsal akreditasyon almaya hak kazanan ilk 6 devlet üniversitesinden biri olan Akdeniz Üniversitesi'nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilirken, toplumsal katkı çalışmaları başlığı altında deprem konusunda yapılan çalışmalara vurgu yapıldı.
'KARANLIK BİR GÜN'
6 Şubat'ın tarihin karanlık bir günü olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Umarım daha kötüsünü yaşamayız. Ancak depremle beraber kırılan sadece oradaki fay hatları değil bizim kalbimizdi aslında" diye konuştu. Akdeniz Üniversitesi ailesinin de bu zorlu süreçte acı kayıplar verdiğini anlatan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Üniversitemizden maalesef 18 öğrencimizi kaybettik. Asistanımın ailesinden kayıplar oldu, arkadaşlarımın ailesinden kayıplar oldu. Burada bulunan hocalarımızın da kayıpları oldu. Akdeniz Üniversitesi ailemizin ve bütün milletimizin başı sağ olsun. Hakikaten yüreğimiz yandı" ifadelerini kullandı.
DEPREM YA DA BÖLGE İLE İLGİLİ PROJELERİNİZE DESTEĞİMİZ TAM
Akdeniz Üniversitesi olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ve bütün Türkiye'nin tek yürek olduğunu söyleyen Rektör Özkan, "Ama yapılacak şeyler asıl bundan sonra başlıyor. Ekonomik olarak Türkiye'nin sekizde biri depremden etkilendi. Manevi olarak ise tüm ülke etkilendi. Geri kalan sekizde yedisi daha çok çalışacak. Bundan sonraki süreçte bilimin ve aklın rehberliğinde bazı planlamaların yapılması gerekiyor. Akdeniz Üniversitesi'nin ve bütün üniversitelerin burada payı çok önemli. Depremle ilgili bütün projelerinizde yanınızdayız. Sadece depremle ilgili de değil bölgeyi tekrar ayağa kaldırmamız gerekiyor. Zaman çok hızlı akıyor. Çok hızlı bir şekilde orayı rehabilite etmemiz gerekiyor. Hem ekonomik olarak, hem de sosyal ve kültürel olarak. Bu anlamda tüm fakültelerimizin katkı koyması çok kıymetli, tüm projelere kapımız açık. Hep beraber güzel şeyler yaparız inşallah. Ve Türkiye'yi en kısa zamanda daha güzel günlere kavuştururuz" şeklinde konuştu.
İYİ Kİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AİLESİNİN BİR ÜYESİYİM
Göreve geldiklerinde YÖKAK ile ilgili de çalışmalara başladıklarını ve iki yıllık akreditasyonu aldıklarını söyleyen Rektör Özkan, "Hem covid nedeniyle zor bir süreçti bizim için. Biz büyük bir üniversiteyiz ne mutlu ki. Ancak büyük olmak bazen dezavantaj oluşturabiliyor. Bazı oturmuş şeyleri değiştirmek çok kolay olmuyor. Bu bağlamda hızlı bir süreçte hepinizin emeğiyle iki yıllık YÖKAK akreditasyonuna layık olduk. Ancak bundan sonraki adımdan hepimize daha çok iş düşüyor. Hepinize güveniyorum. Önümüzdeki süreçte YÖKAK akreditasyonunu tamamlayalım ki bu yükü atıp önümüze daha güzel şekilde bakalım daha güzel şeyler yapmak adına. Bu süreçte hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Akdeniz Üniversitesi ailesinin bir üyesiyim" ifadelerini kullandı.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÜN MENSUPLARINA SAHİP ÇIKTI
Covid ve deprem nedeniyle Türkiye'nin yüzyıllık felaketler yaşadığını ve çok büyük bir acıyla yüz yüze olduklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan ise "Bu dönem içerisinde hep diyoruz YÖKAK'ın sosyal sorumluluk projeleri içerisinde nasıl yapılmalı diye. Deprem haberini aldığımız sabah Rektör Hocamızın talimatlarıyla rektörlük olarak çok hızlı hareket etmeye çalıştık. Ve kendi çalışanlarımıza, öğrencilerimize Akdeniz Üniversitesi mensuplarına küçük bir dokunuş yapabildik. Bu konuda bize hep önümüzü açan ve cesaretlendiren Rektör Hocamıza teşekkür ediyorum" dedi.
DEPREMLE İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALAR PAYLAŞILDI
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop da deprem anından itibaren Akdeniz Üniversitesi Deprem Koordinasyon Kurulu'nun çalışmalarıyla ilgili bilgileri katılımcılara aktardı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin ilk günden itibaren hazırlandığını vurgulayan Aktop, deprem bölgesindeki öğrenci ve personelin ihtiyaçlarını belirlemek için deprem ihbar formunu devreye soktuklarını, üniversite itfaiye aracının ve arama kurtarma personelinin bölgeye giderek beş kişiyi kurtardığını, Antalya AKUT arama kurtarma üyelerinin deprem bölgesine gönderildiğini, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Adıyaman toplanan yardımların TIR'larla iletildiğini ve deprem bölgesinden gelen ihbarların yetkililere ulaştırılması için çağrı merkezi oluşturulduğunu, depremden toplam 6 bin öğrencinin etkilendiğini, 19 öğrencinin vefat ettiğini ve ihbarlar sayesinde yaklaşık 1000 kişiye dolaylı ya da doğrudan ulaştıklarını söyledi.
FOTOĞRAFLI
DHA
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.