Postbank'ın kapanması 1000 kişiyi işsiz bırakacak!

Postbank'ın kapanması 1000 kişiyi işsiz bırakacak!

Deutsche Bank'ın yan kuruluşu Postbank'taki şubelerin kapatılması, yaklaşık 1.000 çalışanın işsiz kalmasına yol açacak.

A+A-
"Handelsblatt" gazetesinin haberine göre, yönetim ve iş konseyi, Haziran ayı başında yapılan anlaşmada bu kararı aldı. Deutsche Bank, rapor hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, bir sözcü tedbirin "mevcut personel azaltma çerçevesinde" değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Şubat ayının başlarında Deutsche Bank, toplamda 3.500 civarında çalışanı işten çıkaracağını duyurmuştu.
 
Banka, altyapı ve BT tasarruflarının yanı sıra satış ağının modernleştirileceğini açıkladı. Postbank şube sayısını 2026 ortasına kadar 550'den 320'ye düşürmeyi planlıyor. Ver.di sendikasıyla yapılan son toplu sözleşme gereğince, operasyonel nedenlerle yapılacak işten çıkarmalar 2027 yılı sonuna kadar sınırlı tutulacak. Müşterilere hizmette herhangi bir kesinti olmayacağı vurgulandı. Banka, kapatılan şubelerden veya kurulması planlanan danışma merkezlerinden müşteri danışmanlarını transfer etmeyi planlıyor.
 
Deutsche Bank'ın uzun süredir danışma merkezleri bulunuyor. Postbank ekipleri artık Hamburg, Berlin, Essen, Schkeuditz, Wuppertal, Mainz, Mannheim, Nürnberg ve Münih gibi dokuz yeni lokasyona yayılacak. Ayrıca Hannover ve Bonn'da iki yeni tam teşekküllü Postbank danışma merkezinin kurulması öngörülüyor. Deutsche Bank, 2025 yılına kadar toplamda on bir Postbank danışma merkezini faaliyete geçirmeyi planlıyor.
 
Gelecekte özel müşteriler, normal çalışma saatleri dışında ve cumartesi günleri de telefon veya video görüşmesi yoluyla finansal danışmanlık alabilecekler.

Bu haber toplam 816 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.