PayPal Almanya'da Müşterilerini Oltalama Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

PayPal Almanya'da Müşterilerini Oltalama Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

Dünyanın en büyük ödeme sistemi şirketlerinden biri olan PayPal, Almanya'da müşterilerini oltalama (phishing) dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

A+A-
Şirket, son dönemde artan dolandırıcılık girişimleri nedeniyle müşterilerine yönelik bir bilgilendirme yayımladı. PayPal, “€962,72 EUR tutarında ödemenizin makbuzu” başlığıyla birçok müşteriye sahte e-postalar gönderildiğini bildirdi. Bu tür sahte e-postaların, kullanıcıları kandırarak kişisel bilgilerini ele geçirmeye yönelik olduğunu belirten PayPal yetkilileri, müşterilerinden bu tür e-postalara dikkat etmelerini ve herhangi bir şüpheli durumda hemen PayPal ile iletişime geçmelerini istedi.
 
Tüketici Koruma Merkezi de bu tür sahte e-postaları yanıtsız bırakıp, doğrudan spam klasörüne taşımayı öneriyor. PayPal müşterileri, Ağustos ayından bu yana fark edebilecekleri bir değişikliği göz önünde bulundurarak, e-posta göndereninin adresine bakarak mesajın sahte olup olmadığını kolayca anlayabilirler. Sahte e-postaların genellikle resmi görünen ama aslında dolandırıcılar tarafından oluşturulmuş bağlantılar içerdiğini belirten yetkililer, kullanıcıların bu bağlantılara tıklamaması gerektiğini vurguladı.
 
Ayrıca, kullanıcıların PayPal hesapları üzerinden yapılan gerçek işlemleri kontrol etmeleri ve sahte e-postaları PayPal’a bildirmeleri gerektiğini hatırlattı.
 
Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı alınacak en önemli önlemin, gelen e-postaların gerçekliğini dikkatlice incelemek ve PayPal gibi resmi kurumların hesap bilgilerini e-posta yoluyla talep etmeyeceğini unutmamak olduğu belirtildi.
 
PayPal, müşterilerinin güvenliğini en üst düzeyde tutmak için çalışmalarını sürdürdüğünü ve dolandırıcılıkla mücadele konusunda kararlı olduğunu yineledi.

Bu haber toplam 582 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.