İşbaşı eğitiminde yangın ihbarı
ANTALYA Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü Şelale Deposu'nda düzenlenen...
ANTALYA Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü Şelale Deposu'nda düzenlenen orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi sırasında yangın ihbarı geldi. 3 aracın sevk edildiği çalılık yangını büyümeden söndürüldü.
Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde orman işletme müdürlüklerinde düzenlenen işbaşı eğitimleri kapsamında Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü yangın ekipleri için eğitim düzenlendi. Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü Şelale Deposu'nda düzenlen eğitimde Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü yangın uzmanları Zeki Tuncer, Hayrullah Yıldırım ve Ali Karateke tarafından orman personeline çeşitli bilgiler verildi.
BU YIL YAZ SEZONU DAHA SICAK GEÇECEK
Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Şükrü Akın Ünler, bu yıl yaz aylarının sıcak geçmesinin beklenmesi nedeniyle orman yangınlarıyla mücadele konusunda işbaşı eğitimlerini daha erken bir dönemde başlattıklarını söyledi. Ünler, "Malumunuz olduğu üzere Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarında 1'inci derecede hassas bir bölgede bulunmakta. Bilimsel verilere göre bu yıl yaz sezonunun daha sıcak geçmesi bekleniyor. Her yıl yaptığımız işbaşı eğitimleriyle önümüzdeki yangın sezonuna hazırlıklarımızı, hazırlık ivmemizi yükselttiğimiz bir dönem içerisindeyiz. Yaşadığımız coğrafya olarak orman yangınlarıyla mücadelenin yüksek olduğu bir bölgede olmamız bizim eğitim programlarımızı artırarak sürdürmemize engel değil" dedi.
'PİYADE OLMAZSA SAVAŞ KAZANILAMAZ'
Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Orhan Aksoy, küçük yangın olmadığını, büyüyebilecek yangın olduğunu vurgulayarak, her yangına doğru ve büyümesini engelleyecek şekilde müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Havadan yapılan müdahalenin yangını söndürmeyeceğini, yangının yerden orman işçisinin müdahalesi ile söndürüldüğünü ifade eden Aksoy, "Bir savaşta piyade olmazsa savaş kazanılamaz, havadan helikopter veya uçakla yapılan müdahale, yerde yangına mücadele eden orman personeli için destektir" diye konuştu.
HEDEF YANGINA MÜDAHALEYİ 3 DAKİKAYA DÜŞÜRMEK
Orman personelinin işbaşı eğitimiyle bilgilerini artırmayı, pekiştirmeyi ve deneyimlerini artırmayı amaçladıklarını ifade eden Manavgat Orman İşletme Müdürü Aydın Açıkbaş da 2021 yılında meydana gelen büyük orman yangının ardından Orman Genel Müdürlüğü'nün Manavgat'ta ciddi bir personel artışını gerçekleştirdiğini ifade ederek, şöyle dedi:
"Helikopter gücümüzü artırdık, Ulualan'da bir helikopterimiz vardı, geçen sene 2 helikopterle mücadele ettik. Aynı şekilde Alanya ve Serik'te de hava gücü artırıldı. Bu sene de arazöz takviyesi yapılıyor. Yangın ekip binamızı çoğalttık. Yangına müdahale edeceğimiz zaman aralığı daralıyor. 7 dakikada değil amacımız 4 dakikada, 3 dakikada yangına müdahale etmek. Yangına ne kadar erken müdahale edersek yangının söndürülmesi o kadar kolaylaşacaktır" dedi.
EĞİTİM SIRASINDA YANGIN İHBARI GELDİ
FOTOĞRAFLI
DHA
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.