Hollanda’da Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri İçin Yeni Dönem Kayıtları Sona Eriyor

Hollanda’da Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri İçin Yeni Dönem Kayıtları Sona Eriyor

Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşları ve soydaşlarının çocuklarına yönelik çevrim içi Türkçe ve Türk Kültürü dersleri için yeni dönem kayıtları için son günler yaklaşıyor.

A+A-
Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği koordinesinde düzenlenen bu dersler, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek.
 
Bu yıl ilk kez 17 Şubat 2024 tarihinde başlatılan çevrim içi dersler, Hollanda’daki Türk toplumu tarafından büyük ilgi gördü. Dersler, güz ve bahar olmak üzere iki dönemde verilecek ve uzman öğretmenler tarafından uzaktan eğitim yöntemiyle yürütülecek. Program kapsamında 5-16 yaş arası çocuklar, ücretsiz olarak Türkçe ve Türk Kültürü eğitimi alabilecekler.
 
Katılımcılar, haftada iki veya üç ders saati olarak belirlenen Türkçe ve Türk Kültürü derslerinden yararlanabilecek. Ayrıca, hafta sonu veya hafta içi ders seçenekleriyle, ailelerin ve öğrencilerin programlarına uygun saatlerde eğitim alma imkanı sağlanıyor.
 
Derslere katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 9 Eylül 2024 olarak belirlendi. Başvurular, “Hollanda Türkçe ve Türk Kültürü Çevrim İçi Dersleri” kayıt formu üzerinden yapılabilecek.
 
Hollanda’daki Türk toplumu, bu fırsatı değerlendirerek çocuklarının anadillerini öğrenmeleri ve kültürel bağlarını güçlendirmeleri için son günleri kaçırmamalı.

Bu haber toplam 282 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.