Hırvatistan Gümrüğünde Gurbetçi Aileye 3800 Euro Ceza Şoku

Hırvatistan Gümrüğünde Gurbetçi Aileye 3800 Euro Ceza Şoku

Fransa'da ikamet eden ve Türkiye'den tatilden dönen gurbetçi bir aile, Hırvatistan sınır kapısında 3 litre zirai ilaç nedeniyle 3800 euro ceza ile karşılaştı.

A+A-
23 Temmuz Salı akşamı, yıllık izinlerini Türkiye'de geçiren gurbetçi aile, tatil bitiminde Fransa'ya dönüş yolculuğunda Hırvatistan sınırına ulaştı. Türkiye'den Hırvatistan'a kadar sorunsuz bir şekilde seyahat eden aile, Hırvatistan gümrüğünde büyük bir şok yaşadı. Türkiye'den satın aldıkları ve hobi bahçelerinde kullanmayı düşündükleri zirai ilaç nedeniyle 3800 euro ceza kesildi.
 
İsmini vermek istemeyen aile babası, Silayolu.com'a yaptığı açıklamada, zirai ilacın yasak olduğunu bilmediğini belirtti. Ceza miktarını ödeyemeyeceğini ifade eden aile babası, Hırvat gümrük memurlarının cezayı 2650 euroya indirdiğini söyledi. Memurlar, daha fazla indirim için sabahı beklemelerini önerse de, aile babası saatlerce beklemek istemediklerini ve 2650 euro cezayı ödediklerini açıkladı. Ayrıca, zirai ilacı da çöpe atmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.
 
Bu olay, gurbetçi ailelerin yurtdışına çıkarken taşımakta oldukları eşyalar konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu haber toplam 799 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.