Hamburg'da Kızını Kaçırma Girişimi: Baba 12 Yıl Hapis Ceza ile Cezalandırıldı

Hamburg'da Kızını Kaçırma Girişimi: Baba 12 Yıl Hapis Ceza ile Cezalandırıldı

Geçen yıl Kasım ayında Hamburg'da meydana gelen olayda, dört yaşındaki kızını kaçıran ve Hamburg Helmut Schmidt Havalimanı'nda 18 saat boyunca rehin tutan bir Türk vatandaşı baba hakkındaki dava sonuçlandı.

A+A-
 Hamburg Bölge Mahkemesi Ceza Dairesi, 35 yaşındaki babayı reşit olmayan bir kişiyi kaçırmak, kasıtlı yaralamak ve cephane bulundurmaktan suçlu buldu. Mahkeme Başkanı Torsten Schwarz, karar duruşmasında "Bu vahşi eyleme karşı verilen ceza 12 yıl hapis cezasıdır" dedi. Savcılık da sanık için 12 yıl hapis cezası talep etmişti.
 
Olay, 4 Kasım 2023 tarihinde Stade kentinde yaşandı. Baba, kızını annesinin evinden kaçırarak Hamburg'daki Helmut Schmidt Havalimanı'na götürdü. Havalimanının kuzey kapısındaki bariyerleri kırarak aprona giren baba, polise üzerinde bomba olduğunu iddia etti. Ayrıca, yanıcı maddeler içeren molotof kokteylleriyle ve yarı otomatik silahla havaya ateş açtı. Türkiye'ye gitmek için uçak talep etti ancak ertesi gün kızını bir kadın polise teslim etti.
 
Olay sırasında bıçak, 22 mermi, göz yaşartıcı sprey ve emniyeti açık bir tabanca ele geçirilen baba nedeniyle Hamburg Havalimanı 20 saat boyunca uçuşlara kapatılmıştı.

Bu haber toplam 917 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.