Futbol haram dediler, barı bombaladılar

Futbol haram dediler, barı bombaladılar

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir kafenin dışında patlama meydana geldi.

A+A-
Olayın arkasında İslamcı bir grubun olabileceği düşünülüyor. Terörist grubun futbola karşı nefret beslediği belirtiliyor.
 
Mogadişu'da bir kafenin önünde, Avrupa Şampiyonası finali yayını sırasında bomba yüklü bir araç infilak etti. Polis sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, en az 11 kişi hayatını kaybetti ve kalabalık kafenin onlarca ziyaretçisi yaralandı. Patlama, kafe içinde büyük paniğe yol açtı. Ölenler arasında, kafenin önünden geçerken patlamaya yakalanan beş kişi de bulunuyor.
 
Yetkililer, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyor. Patlamanın şiddeti komşu binalarda da ciddi hasara yol açtı.
 
Saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı. Hedef alınan kafe, hükümet çalışanları arasında popüler bir mekan olarak biliniyor.
 
Bu saldırı, 2010 Dünya Kupası sırasında radikal İslamcı milis grup El-Şebab'ın Uganda'nın Kampala kentinde yüzlerce kişinin Dünya Kupası finalini izlediği bir barda düzenlediği bombalı saldırıyı akla getiriyor. O saldırıda 74 kişi hayatını kaybetmişti.
 
El-Şebab, futbolu "haram" (kirli) olarak görüyor ve birkaç ay önce Mogadişu'da düzenlenen bir futbol turnuvası sırasında stadyuma saldırı girişiminde bulunmuşlardı.

Bu haber toplam 557 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.