Fransa'da 1 Temmuz'da bir dizi yenilikler geliyor

Fransa'da 1 Temmuz'da bir dizi yenilikler geliyor

1 Temmuz 2024 itibarıyla Fransa'da bir dizi yeni düzenleme ve değişiklik hayata geçiriliyor. İşte bazı önemli değişiklikler:

A+A-
Gaz Referans Fiyatında Artış: CRE (Enerji Düzenleme Komisyonu), gaz tedarikçilerinin kullandığı referans gaz satış fiyatını %11,7 artırdı. Bu artışın temel nedeni, toptan eşya fiyatlarının yükselmesi ve gaz dağıtım şebekelerindeki yeni fiyatların uygulanması olarak belirtiliyor.
 
Vergi İadeleri Banka Hesaplarına Yatırılacak: Vergi iadesi alacak olan mükellefler, 24 Temmuz 2024 veya 31 Temmuz 2024 tarihlerinde iadelerini banka hesaplarına alabilecekler. Vergi idaresi banka bilgilerini bilmeyenlere ise çek gönderecek.
 
Çevrimiçi Vergi Beyanı Düzeltme Hizmeti: 2024 gelir vergisi beyannamesinde hata yapıldığında veya bir şey unutulduğunda, 31 Temmuz 2024'ten itibaren bu hataları düzeltmek için çevrimiçi düzeltme hizmeti sunulacak. Hizmet, 4 Aralık 2024 tarihine kadar kullanılabilir olacak.
 
Gelecek İçin İklim Tasarruf Planı (PEAC): 21 yaş altı gençler için oluşturulan bu tasarruf planında, aileler çocukları için birikim yapabilecek. PEAC'ın tavanı, 22.950 euro olarak belirlendi ve finansal piyasalara bağlı olarak değişkenlik gösterecek.
 
Süpermarketlerde Yeni Zorunluluklar: Süpermarketler, ürünlerin miktarında düşüş veya fiyatlarında artış olduğunda bu değişiklikleri açıkça belirtmek zorunda kalacaklar. Bu kurala uymayanlara 3.000 ile 15.000 euro arasında para cezası kesilebilecek.
 
Paris'te Kiralara Yeni Tavan Fiyat: Paris'te kısa dönem konaklama için konut kiralama ücretlerine yeni tavan fiyatlar getiriliyor. Bu tavan fiyatlar, metrekare sayısına, coğrafi bölgeye ve konutun özelliklerine göre belirleniyor.
 
Küçük Konutlara Yeni Düzenleme: 40 m² veya daha küçük konutların enerji performansı değerlendirme yöntemi değişiyor. Bu değişiklik, konutların termal verimlilik kategorisine dahil edilmesini sağlayacak.
 
Fransa'da bu değişikliklerle birlikte, enerji, vergi, çevre ve tüketici hakları gibi birçok alanda önemli düzenlemeler yürürlüğe girecek. Detaylı bilgi ve güncellemeler için ilgili resmi kurumların ve haber kaynaklarının takip edilmesi önerilir.

Bu haber toplam 1104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.