Fransa Ulusal Birlik (RN)  Partisi'nden seçim vaatleri

Fransa Ulusal Birlik (RN) Partisi'nden seçim vaatleri

Fransa'da erken genel seçimlere günler kala aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisinin lideri Jordan Bardella, seçim vaatlerini açıkladı.

A+A-
 
 
Ülkenin önde gelen üç parti temsilcisi, TF1 kanalında ekonomi, enerji ve göç gibi konularda seçim vaatlerini tartıştı. Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Koordinatörü Manuel Bompard, Bardella ve iktidar partisi Rönesans’ı temsil eden Fransa Başbakanı Gabriel Attal, müzakerede yer aldılar.
 
Bardella, ülkede doğan göçmenlerin Fransız vatandaşlığını otomatik olarak almasına karşı çıkarak, ülkede meşru yollarla bulunmayan yabancılar için ücretsiz sağlık hizmetlerini kaldırmak istediğini ifade etti.
 
"Ayrıca ülkede otoriteyi ve güvenliği yeniden sağlayacağım" diyen Bardella, seçimi kazanması durumunda Fransa'ya yönelik göç akışlarını büyük ölçüde azaltma sözü verdi.
 
Jordan Bardella ayrıca, "Milyonlarca Fransız, bugün artık büyüdükleri ülkeyi tanıyamıyor. Bu nedenle çılgın kitlesel göç politikasına bir son vermeyi öneriyorum" dedi.
 
Emmanuel Macron ise Avrupa Parlamentosu seçim sonuçlarının ardından 9 Haziran'da Parlamentoyu feshederek 30 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında erken seçim kararı aldı.

Bu haber toplam 825 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.