Elma Hasat Şenliği yapıldı

Elma Hasat Şenliği yapıldı

ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde Elma Hasat Şenliği düzenlendi. Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği şenlikte en hızlı elma yeme yarışması da yapıldı.

A+A-

ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde Elma Hasat Şenliği düzenlendi. Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği şenlikte en hızlı elma yeme yarışması da yapıldı.

Elmalı Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği organizasyonla elma hasadı başladı. İyi tarım uygulamaları ve organik tarım ile dünya pazarında yer bulan elmaların hasat etkinliğine Kaymakam Faruk Erdem, Elmalı Cezaevi Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Onur Yetim, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Dilek Boğatimur, Gençlik ve Spor Müdürü Bekir Erol, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Veli Dikici, Elmalı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personeli, Güreş Eğitim Merkezi hocaları ve sporcuları ile çok sayıda üretici katıldı. Kuzköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen hasat renkli görüntüler oluşturdu. En hızlı elma yeme yarışmasında katılımcılar en kısa süre içerisinde 2 elmayı yiyebilmek için ter döktü. İlk üçe girenlere para ödülü verilirken, katılımcılar dereceye girmek için büyük mücadele verdi.

'AMACIMIZ DÜNYAYA TANITMAK'

Tarım ve Orman ilçe Müdürü Dilek Boğatimur, Elmalı'da 100 bin dekar alanda 380 bin ton elma üretimi yapıldığına dikkati çekti. Boğatimur, "Hasat zamanı çiftçinin en sevinçli anlardır. Çiftçilerimizin bir yıl gözbebeği gibi baktığı meyve ağaçlarına geçimini sağlayacak bir ürün elde etme çabasında, elde ettiği bu ürün bir yıl onun geçimini temin etmekte, ilçe, il ve ülke ekonomisine de ayrı ayrı önemli katkılar sağlamaktadır. Elmalı'nın elmasının kalitesini, lezzetini tüm dünyaya tanıtmak ana hedefimizdir. Hasat etkinliğimizin Elmalı'mıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu hasat sezonunun üreticilerimize bereketli, bol kazançlı bir hasat sezon olmasını diliyorum. Elma sağlığa çok faydalıdır. Haydi, her gün bir tane Elmalı'nın elmasını yiyelim" dedi.

'160 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYORUZ'

Elmanın meyve suyu, çay, reçel, tıbbi bitki, marmelat, sirke, hoşaf, komposto, püre ve cips olarak da değerlendirildiğini belirten Dilek Boğatimur, meyve hakkında halk tarafından çok da bilinmeyen önemli bilgiler paylaştı. Boğatimur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadim Elmalı'nın bahçelerinde, Scarlet spur, Gala, Jeromine, Pink lady, Süper cheiff, Fuji, Starking delicious, Golden delicious elma üretiyoruz. Müdürlüğümüz tarafından entegre ve erken uyarı çalışmaları yapıyoruz. Entegre ve tahmin uyarı çalışmaları sonucunda gereksiz ilaç kullanımı ve çevre kirliliği önlenmesine, doğal dengenin korunmasına, ilaçlama sayısına bağlı olarak düşük maliyetli, kaliteli ve güvenilir gıda üretimine katkıda bulunuyoruz. Elma pazarında bu yıl ihracattan kaynaklanan bir hareketlilik var. İlçemizde tarımsal sanayi alanında gelişmeler son hız devam ediyor. Elmalı'da isim yapan Meykon bile şu an tek başına 160 ülkeye elma konsantresi ihraç edebiliyor. Firmalarımızın meyvelerle ilgili kapasite artırma ve ürün çeşitlendirme çalışmaları da giderek artıyor. İlçemizde bu yılki rekoltenin geçen yıllardan daha iyi olacağını düşünüyoruz."

KALINTISIZ VE KALİTELİ ÜRETİM

FOTOĞRAFLI

Elma Hasat Şenliği yapıldı

DHA

Bu haber toplam 239 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.