CHP'li Av. Cavit Arı: "Yurt Dışı Çıkış Harcı Artırılmasın"

CHP'li Av. Cavit Arı: "Yurt Dışı Çıkış Harcı Artırılmasın"

Arı, mevcut 150 TL olan harcın 500 TL'ye çıkarılmasının, vatandaşlar için büyük bir yük oluşturacağını belirtti.

A+A-
 
CHP Antalya Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Av. Cavit Arı, TBMM Genel Kurulu'nda Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi görüşmeleri sırasında, yurt dışı çıkış harcının artırılmasına yönelik düzenlemeye karşı çıktı. Arı, mevcut 150 TL olan harcın 500 TL'ye çıkarılmasının, vatandaşlar için büyük bir yük oluşturacağını belirtti.
 
"Yurt Dışı Harcı 50 TL'den 500 TL'ye Çıkarılmaktadır"
Arı, 18 Mart 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla 50 TL'den 150 TL'ye yükseltilen yurt dışı çıkış harcının, yeni düzenlemeyle 500 TL'ye çıkarılmasının öngörüldüğünü ifade etti. Bu artışın yüzde 233 oranında olduğunu belirten Arı, "Gençlerimiz eğitim veya diğer sebeplerle yurt dışına çıkmak istediklerinde büyük zorluklarla karşılaşıyor. Vize almak için yüksek ücretler ödeniyor, çoğu zaman vize alınamıyor. Vize alabilenler ise şimdi 500 TL çıkış harcı ödemek zorunda kalacak" dedi.
 
"Bu Tekliften Vazgeçin, 150 TL Olarak Devam Etsin"
Av. Cavit Arı, bu düzenlemenin vatandaşların yurt dışına çıkışını daha da zorlaştıracağını ve ekonomik yük getireceğini savundu. Geçen yıl 8 milyon 743 bin 760 kişinin yurt dışına çıktığını ve bu düzenlemeyle devletin 4,3 milyar TL gelir beklediğini belirten Arı, "Vatandaşımız zaten zar zor vize almakta, çıkış için mücadele etmekte, bir de böyle ücret engeli ile karşılaşmaktadır. Bu tekliften vazgeçin, 150 TL olarak devam etsin; bizim önerimiz bu yöndedir" diyerek konuşmasını tamamladı.

Bu haber toplam 746 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.