Berlin’de düzenlenen “Aile Şenliği ve Futbol Turnuvası”na yoğun ilgi

Berlin’de düzenlenen “Aile Şenliği ve Futbol Turnuvası”na yoğun ilgi

Etkinlikte çocuklardan yetişkinlere kadar her yaş grubuna hitap eden sportif etkinlikler ve yarışmalar düzenlendi.

A+A-
Berlin'de düzenlenen "Aile Şenliği ve Futbol Turnuvası", DİTİB Berlin Dini Danışma Kurulu Başkanlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen bir etkinlik oldu. Bu etkinlik, eyalet, gençlik ve kadın birliklerinin iş birliğiyle organize edildi ve NFC Rot-Weiss spor kompleksinde gerçekleştirildi.
 
Etkinlikte çocuklardan yetişkinlere kadar her yaş grubuna hitap eden sportif etkinlikler ve yarışmalar düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, DİTİB Berlin Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Emre Şimşek, Eyalet Birliği Başkanı Yakup Ayar ve Eyalet Kadın Birliği Başkanı Sebile Uyanık gibi önemli isimlerin katılımıyla büyük bir coşkuyla geçti.
 
Futbol turnuvasında cami gençleri, din görevlileri ve dernek yöneticileri arasında kıyasıya mücadeleler yaşandı. Büyükler kategorisinde DİTİB Koca Sinan Camii birinci, Osman Gazi Camii ikinci ve Muradiye Camii üçüncü olurken, küçükler kategorisinde ise Yunus Emre Camii birinci, Merkez Camii ikinci ve Osman Gazi Camii üçüncü oldu.
 
Ayrıca etkinlik kapsamında voleybol turnuvası da düzenlendi ve bayan din görevlilerinin kaptanlığında cami derneklerinde hizmet veren kadınlar arasında da bir rekabet gerçekleşti.
 
Turnuvanın sonunda dereceye giren takımlara ödülleri, Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, DİTİB Berlin Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Emre Şimşek ve Eyalet Birliği Başkanı Yakup Ayar tarafından takdim edildi. Başkonsolos Şanlı, etkinliğin Türk toplumu arasında birlik ve beraberliği pekiştiren önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayarak katılımcılara teşekkür etti.
 
DİTİB Berlin Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Emre Şimşek ise etkinliğin dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirterek, birlik ve beraberlik içinde yapılan işlerin topluma önemli katkılar sağladığını ifade etti.
 
Etkinlikte ayrıca Berlin DİTİB Eyalet Kadın Birliği tarafından hazırlanan ikramlar da katılımcılara sunuldu.
 

Bu haber toplam 668 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.