Belçika’da araç muayenesini geciktirenler ceza ödeyecek

Belçika’da araç muayenesini geciktirenler ceza ödeyecek

Belçika’da, araç muayenesini zamanında yaptırmayan sürücüler için ceza uygulaması 1 Eylül 2024 itibarıyla yeniden yürürlüğe giriyor.

A+A-
Geçtiğimiz yıl haziran ayında, muayene merkezlerindeki uzun bekleme süreleri nedeniyle geçici olarak kaldırılan cezalar, bu yıl merkezlerdeki yoğunluğun azalmasıyla birlikte geri geliyor.
 
Belçika Mobilite ve Kamu Çalışmaları Departmanı tarafından yapılan açıklamada, “Muayene merkezlerindeki kuyruklar, kapasitenin artırılması ve kontrolörlerin daha düzenli çalışması sayesinde önemli ölçüde azaldı. Bu gelişmeler doğrultusunda ceza muafiyeti artık gereksiz hale geldi,” ifadelerine yer verildi.
 
Yeni düzenlemeye göre, aracını birkaç gün veya bir hafta (bir aydan az) geç muayeneye götüren sürücüler 9,80 euro ceza ödeyecek. Gecikme altı aya kadar uzarsa bu ceza 35 euroya çıkabilecek. Cezalar, muayeneye geciken sürücüler için caydırıcı bir önlem olarak değerlendiriliyor.
 
Belçika’da araç muayenesi zorunluluğu kapsamında, sürücülerin araçlarını belirlenen süre içerisinde muayene ettirmeleri gerekiyor. Ancak geçen yıl yaşanan yoğunluk nedeniyle sürücülere kısa süreli gecikmeler için verilen ceza muafiyeti, bu yıl kapasite sorunlarının çözülmesiyle sona erdi.
 
Yapılan bu düzenleme, sürücülerden gelen farklı tepkilere neden oldu. Kimi sürücüler ceza uygulamasının caydırıcı olacağını savunurken, kimileri ise muayene merkezlerinin hala yeterince hızlı çalışmadığını iddia ediyor.

Bu haber toplam 353 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.