Antalya Havalimanı'ndaki 'korsan transfer' sivil polise takıldı
ANTALYA Havalimanı girişinde korsan turizm taşımacılığını önlemek için polis eşliğinde yapılan denetimde, korsan taşımacılık yapan minibüs sürücüsü...
ANTALYA Havalimanı girişinde korsan turizm taşımacılığını önlemek için polis eşliğinde yapılan denetimde, korsan taşımacılık yapan minibüs sürücüsü yakalandı. Yolcu gibi araca binen sivil polisler havalimanı çıkışında aracı durdurup 38 bin lira ceza yazdı.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Kültür Turizm İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Antalya'da korsan turizm taşımacılığını önlemek için birlikte hareket ediyor. Kentin farklı yerlerinde kurulan uygulama noktalarında özellikle turizm sektöründe taşımacılık yapan araçlar denetleniyor. Her yıl milyonlarca tatilcinin geldiği Antalya Havalimanı da denetim noktalarından biri. Havalimanı girişinde polis eşliğinde gerçekleştirilen denetimde, transfer araçları tek tek durdurulup hem trafik yönünden hem de turizm sektöründe çalışabilmeleri için gerekli evrakı incelendi.
YOLCU ALAN KORSAN TAŞIMACI YAKALANDI
Antalya Havalimanı'na giren, üzerinde "Alo Turizm Transfer" yazılı minibüs, polis ekipleri tarafından takibe alındı. Havalimanından yolcuymuş gibi transfer aracına binen sivil polisler, gidecekleri yeri sürücüye söyleyip ücrette de anlaştı. Antalya Havalimanı çıkışında polis ekipleri uygulama noktasında sürücüden aracı durdurmasını istedi. Denetime alınan sürücünün, turizm taşımacığı yapmasına izin veren evrakının olmadığı belirlendi. İsmi verilmeyen sürücüye 38 bin lira para cezası verildi.
Antalya İl Kültür Turizm Müdürlüğü denetim ekibinden İnci Kaya, "Korsan taşımacı tespit ettik. Belgesiz seyahat acentacılığı yapılıyordu. İşlem yaptık. Rezervasyonu olmayan yolcusunu dolmuş otobüs gibi alıp transfer ediyor. Cezası 38 bin liraya kadar ceza uygulanıyor" dedi.
'KAÇAK ORANI YÜZDE 50 ORANINDAYDI'
Turizmin sürdürülebilirliği için güvenli olması gerektiğine vurgu yapan TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin, denetim mekanizmasının faaliyette olduğunu söyledi. Sıklıkla denetim yaptıklarını anlatan Perçin, "Kaçak olmasın istiyoruz. Ziyaretçimiz hangi yolda, hangi araçta, hangi firmada bilmek istiyoruz. Önceki yıllarda yüzde 50 kaçak, yüzde 50 belgeliydi. Kayıt altına alamıyorduk. Şimdi ise azaldı. Kaçak olanlar vergi ödemiyor. Kayıt dışı oldukları için sorunlar da oluyor" dedi.
BELGELİ SÜRÜCÜLERDEN TAM DESTEK
FOTOĞRAFLI
DHA
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.