Ankara’daki Almanya Okulu, Türk Öğrencilere Kapatıldı

Ankara’daki Almanya Okulu, Türk Öğrencilere Kapatıldı

Almanya Büyükelçiliği’ne bağlı Ernst-Reuter Okulu, 2024/2025 eğitim-öğretim yılından itibaren Türk vatandaşlarını öğrenci olarak kabul etmeyeceğini duyurdu.

A+A-
Almanya Büyükelçiliği’ne bağlı Ernst-Reuter Okulu, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye pasaportlu öğrencilerin kabul edilmesini yasaklayan notası üzerine, 2024/2025 eğitim-öğretim yılından itibaren Türk vatandaşlarını öğrenci olarak kabul etmeyeceğini duyurdu.
 
Açıklamada, "Türk Dışişleri Bakanlığı’nın nota yayınlayarak 2024/2025 eğitim-öğretim yılında anaokulu da dahil olmak üzere Ankara’daki Ernst-Reuter Okulu’na Türk pasaportlu yeni öğrencileri kabul etmemizi bir sonraki duyuruya kadar maalesef yasaklandığını bildirmek isteriz" denildi. Ancak, daha önce okula devam eden Türk pasaportlu öğrenciler, Mavi Kart sahibi çocuklar ve diğer ülke vatandaşları olan öğrenciler okula kayıt yaptırmaya devam edebilecek.
 
Bu gelişme, Türkiye ve Almanya arasındaki eğitim alanındaki son gerginliği yansıtıyor. Türkiye'deki Fransız okullarıyla ilgili benzer bir kriz yaşanmıştı. Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendilerine sunduğu anlaşmanın imzalanmaması durumunda, Türk öğrencilerin Fransız okullarına kabul edilmemesi ve mevcut öğrencilerin Türk okullarına nakledilmesi tehdidinde bulunmuştu.
 
Gelişmeler, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerdeki gerilimi ve eğitim alanındaki etkilerini gözler önüne seriyor.

Bu haber toplam 750 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.