Almanya'da süpermarkete park edenler dikkat!

Almanya'da süpermarkete park edenler dikkat!

Aldi, Netto, Lidl, Edeka & Co. ve diğerleri... Giderek daha fazla süpermarket otoparkı kameralarla izleniyor. İşletmeciler istenmeyen uzun süreli park edenlerin önünü kesmek istiyor.

A+A-
+49'un haberine göre, Almanya'daki süpermarket otoparkları giderek daha fazla kameralarla izleniyor. İşletmeciler, bu kameralar sayesinde müşterilerin ne kadar süre park ettiklerini takip ederek istenmeyen uzun süreli parkları önlemeyi hedefliyor. Ayrıca, video gözetimi park kazalarının araştırılmasında da önemli bir rol oynuyor.
 
Almanya'da otoparkların kameralarla izlenmesi, Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) çerçevesinde belirlenen gerekliliklere uygun olarak yapılabiliyor. ADAC otomobil kulübünden Alexander Schnaars, bu tür gözetim uygulamalarının yasal çerçevede olduğunu belirtiyor. Schnaars, "Federal Veri Koruma Yasası, otoparkların video ile izlenmesine izin veriyor. Artık doğrudan kişilerin kendisi değil, sadece araç plakaları kaydediliyor ve bu sistemler araçların tesislere giriş ve çıkışlarını tarayarak izliyor" diyor.
 
Video gözetimi uygulamalarının bir diğer nedeni de park kazalarının araştırılması. Otoparklarda meydana gelen kazalarda, kamera kayıtları haklı ve haksız tarafların belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor.
 
Schnaars, video gözetimi uygulamalarında veri koruma gerekliliklerine uyulması gerektiğini vurguluyor. Otoparklarda, hangi bilgilerin ne kadar süreyle ve hangi amaçla işleneceğini belirten işaretlerin bulunması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca, sözleşmeye bağlı cezaların açıkça belirtilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu tür işaretler mevcutsa, video gözetimi için veri koruma gereklilikleri sağlanmış olur. Ancak, video gözetimi uygulamaları Almanya'da tartışmalara neden oluyor. Bu konudaki tartışmalar, veri koruma ile güvenlik ve düzen arasındaki dengeyi nasıl sağlanacağına dair endişeleri yansıtıyor.

Bu haber toplam 680 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.