Almanya'da on binlerce kişi vatandaşlık bekliyor

Almanya'da on binlerce kişi vatandaşlık bekliyor

Almanya'da vatandaşlık süreçleri üzerine yapılan son araştırma, vatandaşlık başvurularının uzun süreler boyunca beklemeye mahkum edildiğini ortaya koyuyor.

A+A-
Almanya'da vatandaşlığa geçişi kolaylaştıran yeni yasa 27 Haziran'da yürürlüğe girecek. Ancak yapılan bir araştırmaya göre halihazırda 42 kentte 204 binden fazla vatandaşlık başvurusu bekliyor. Göç Konseyi'ne bağlı Entegrasyon Medya Hizmeti'nin verilerine göre, Almanya genelinde vatandaşlık başvuruları hızla artarken, başvuruların karara bağlanma süreleri 3 ila 36 ay arasında değişiyor.
 
Özellikle büyük şehirlerde, Berlin, Hamburg ve Münih gibi merkezlerde yığılma yaşanıyor. Berlin'de halen karara bağlanmayı bekleyen 40 bin başvuru bulunurken, Hamburg'da 25 bin 600 ve Münih'te 17 bin 600 başvuru süreci devam ediyor.
 
27 Haziran'da yürürlüğe girecek yeni vatandaşlık yasası reformuyla birlikte başvuru sayılarının daha da artması bekleniyor. Ancak uzmanlar, reformun bekleme sürelerini kısaltmayacağı konusunda uyarıyor. Protestan kilisesine bağlı Diakonie Vakfı'ndan göç uzmanı Falko Behrens, reformun süreç üzerinde olumlu bir etki yaratmayacağını ve mevcut birimlerin daha iyi donatılması gerektiğini vurguluyor.
 
Entegrasyon Medya Hizmeti'nin yaptığı araştırmaya göre, yabancı nüfusun yoğun olduğu 50 kentten bilgi talep edilmiş, ancak sekiz kent başvuru istatistikleri hakkında bilgi vermemiş. Bu durum, vatandaşlık süreçlerinin şeffaflığının ve etkin yönetimin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Bu haber toplam 594 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.