Almanya’da İlk Oropouche Ateşi Vakaları Kaydedildi

Almanya’da İlk Oropouche Ateşi Vakaları Kaydedildi

RKI’nin açıklamasına göre, her iki hastanın da Küba’da enfekte olduğu ve Haziran sonu ile Temmuz başında ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı gibi belirtiler yaşadıkları ifade edildi.

A+A-
 
 
Almanya’da ilk kez Oropouche ateşi vakaları görüldü. Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından yayımlanan güncel “Epidemiyoloji Bülteni”nde, Saksonya ve Baden-Württemberg eyaletlerinde iki kişinin hastalığa yakalandığı bildirildi. Her iki hastanın da Küba’dan döndüğü belirtiliyor.
 
Hastalığın Belirtileri ve Seyri
 
RKI’nin açıklamasına göre, her iki hastanın da Küba’da enfekte olduğu ve Haziran sonu ile Temmuz başında ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı gibi belirtiler yaşadıkları ifade edildi. Almanya’da yapılan testler, Oropouche virüsüne karşı tipik antikorları doğruladı. Hastalığın her iki vakada da hafif seyrettiği ve komplikasyon yaşanmadığı bildirildi.
 
Oropouche Ateşi ve Avrupa’daki Durum
 
Oropouche ateşi, Güney ve Orta Amerika’da yaygın bir virüs hastalığıdır. Avrupa’da ise şu ana kadar sadece seyahatle ilişkili vakalar bildirilmiştir. İtalya ve İspanya’da da Küba ve Brezilya’dan dönen yolcular arasında az sayıda vaka kaydedilmiştir. Avrupa’da virüsün yerel sivrisinekler tarafından yayılmadığı ve virüsün Avrupa’daki sivrisinek türleri tarafından taşınıp taşınamayacağı belirsizdir.
 
Sağlık Uyarıları ve Önlemler
 
RKI, Almanya’da Oropouche ateşinin yayılma ihtimalinin çok düşük olduğunu vurgularken, Oropouche ateşinin dang benzeri semptomlar gösterebileceğine dikkat çekti. Bu nedenle, hamile kadınların salgın bölgelerine seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edilmektedir. Virüsün doğmamış bebeklerde malformasyonlara neden olabileceği belirtilmiştir.
 
Sonuç olarak, Almanya’daki ilk vakalar, seyahat edenlerin sağlık durumlarını izlemeleri ve belirtiler durumunda sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerektiğini hatırlatmaktadır. Oropouche ateşi hakkında daha fazla bilgi ve güncel gelişmeler için sağlık yetkililerinin açıklamaları takip edilmelidir.

Bu haber toplam 831 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.