Almanya'da çocuk suçluların sayısı artıyor

Almanya'da çocuk suçluların sayısı artıyor

Almanya Federal Kriminal Dairesi'nin 2023 Polis Suç İstatistikleri raporuna göre, geçtiğimiz yıl Almanya'da suç oranlarında önemli bir artış yaşandığı belirtiliyor.

A+A-
Raporda özellikle çocuklar ve gençler arasındaki suç oranlarının dikkat çekici bir şekilde arttığı vurgulanıyor. Rapora göre, 14 yaş altındaki çocuklar arasında suç işleyenlerin sayısı 104 binden fazla olarak belirlenmiş. Bu rakam bir önceki yıla göre %14,7 oranında bir artışı temsil ediyor. Bu artış, çocukların suç işleme eğilimleri konusunda alınan önlemlerin yetersiz olduğu eleştirilerini beraberinde getiriyor.
 
Muhalefetteki Hristiyan Demokratlar (CDU/CSU) Parlamento Grubu'nun hukuk politikalarından sorumlu sözcüsü Günter Krings, özellikle şiddet suçlarında ceza ehliyeti yaşının düşürülmesi gerektiğini savunuyor. Krings, çocukların suç kavramını anlayacak düzeyde olduklarını ve hatta internet üzerinden ceza ehliyeti konularında bilgi sahibi olduklarını belirtiyor.
 
Buna karşın, Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann ceza ehliyeti yaşının düşürülmesine karşı çıkıyor. Bu konuda yaşanan tartışmalar, Almanya'da suç işleyen gençler ve çocuklarla ilgili politika değişiklikleri üzerindeki baskıyı artırıyor.

Bu haber toplam 777 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.