Almanya'da 30 Yaşındaki Üç Kişiye 20 Bin Euro Miras Şansı

Almanya'da 30 Yaşındaki Üç Kişiye 20 Bin Euro Miras Şansı

Almanya'da 'Herkese Bir Miras Vakfı' tarafından düzenlenen çekilişle üç şehirden 30 yaşındaki üç kişiye 20 bin euro miras verilecek.

A+A-
Vakfın açıklamasına göre, 7 Temmuz 2024 tarihinde düzenlenecek etkinlikte üç şehir seçilecek. Bu şehirlerde ikamet eden 30 yaşındaki bireyler, büyük çekilişe katılmak için başvurabilecekler. Her bir şehirden bir kişi seçilerek toplamda 20 bin euro tutarında bir mirasın sahibi olacak.
 
Başvuru Koşulları
Bu projeye katılabilmek için 1994 doğumlu olmak gerekiyor. Başvurular, şehirlerin belirlenmesinden sonra duyurulacak olan bir iletişim formu aracılığıyla gerçekleştirilecek. Ayrıca, katılımcıların daha önce 3 bin eurodan fazla miras veya bağış almamış olması şartı aranıyor.
 
Çekiliş Detayları
Şehirlerin belirleneceği çekiliş, 7 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak. 2024 sonbaharında ise bu üç şehirde halka açık çekilişler düzenlenecek. Kazanmak isteyen katılımcıların, temel mirası almak için çekilişte bizzat bulunmaları gerekecek. Ayrıca, kazananlar mirasın etkilerini değerlendiren yıllık bir saatlik bir röportaj vermeyi kabul etmek zorunda olacak.
 
Maliyet Analizi
Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü'nün hesaplamalarına göre, 30 yaşındaki herkese temel miras sağlanması yıllık yaklaşık 15 milyar euroya mal olacak. Bu tutarın, büyük miraslara ek bir vergi uygulanarak finanse edilebileceği belirtiliyor.
 
 
 
 
 
 

Bu haber toplam 938 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.