Almanya'da 2 haftada 1 yoğurt tüketiliyor

Almanya'da 2 haftada 1 yoğurt tüketiliyor

Tüketici Merkezi'nin verilerine göre, Almanya'da ortalama olarak haftada iki yoğurt tüketiliyor.

A+A-

Almanya'da haftalık ortalama yoğurt tüketiminin iki adet olduğunu belirten Tüketici Merkezi verileri ışığında Öko-Test, çeşitli süpermarketlerde satılan doğal yoğurtları inceledi. Yapılan testlerde ilginç sonuçlar ortaya çıktı. İncelemeye alınan 20 organik yoğurttan sadece ikisi yüksek not aldı.

Detaylı İçerik İncelemeleri

Testlerde en az %3,5 yağ içeren 20 farklı organik doğal yoğurt kapsamlı bir şekilde incelendi. Ürünlerin içerik analizleri dikkatle yapıldı ve hayvanların yetiştirilme yöntemlerine de odaklanıldı. Organik ürünlerde geleneksel yetiştirme yöntemlerinin önemi vurgulandı. Bağlama yöntemiyle hayvan yetiştirilen bazı çiftliklerde kalite kaybı gözlendi.

Zararlı Madde Tespit Edilmedi

Öko-Test, test edilen yoğurtlarda zararlı maddeye rastlamadı. Netto'da satılan "Bio Bio Cremiger Bio Joghurt Mild, %3,8 Yağ" ve Kaufland'da satılan "K-Bio Joghurt Mild, %3,8 Yağ, Bioland" adlı yoğurtlar testten başarıyla geçti. Her iki ürün de 500 gramı sadece 1,15 Euro’ya satılıyor.

Mikroplar ve Kalıntılar Test Edildi

İncelemeye alınan 20 organik yoğurt, mineral yağ bileşenleri, dezenfektan kalıntıları ve sorunlu küfler açısından da test edildi. Hiçbir üründe mikrop ya da başka bir zararlı bulguya rastlanmadı.

Sağlık Açısından Önemi

Doğal yoğurt tüketiminin sağlık açısından büyük önemi bulunuyor. Zengin besin içeriğiyle yoğurtlar, birçok hastalığın önlenmesine ve sindirim sisteminin düzenlenmesine katkı sağlıyor. Özellikle taze otlarla beslenen ineklerin yoğurtlarında daha fazla Omega-3 yağ asidi bulunduğu tespit edildi. Doğal yoğurdun şeker içeriği ise ürünlere göre değişiklik gösteriyor. Ürünlerde 100 gram başına 3,7 gram ile 6,9 gram arasında şeker bulunduğu gözlendi.

Bu haber toplam 692 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.