Almanya’da 1 Temmuz’da pek çok şey değişiyor

Almanya’da 1 Temmuz’da pek çok şey değişiyor

Almanya'da önümüzdeki ay gerçekleşecek bir dizi değişiklik, özellikle emeklilik maaşlarına odaklanıyor.

A+A-
1 Temmuz itibariyle Almanya'da 21 milyondan fazla emekli, maaşlarının yüzde 4,57 oranında artırılacağını görecek. Doğu ve Batı Almanya'daki emekliler için bu artış oranı eşit olarak uygulanacak. Örneğin, 1.000 euro'luk bir emekli maaşı, 45,70 euro daha fazla olacak.
 
Son Haber Eu'nun haberine göre,  malulen emekli ve engelli maaşları da Temmuz ayından itibaren artacak. 2001-2014 yılları arasında malulen emekli olanlar yüzde 7,5, 2014-2018 yılları arasında malulen emekli olanlar ise yüzde 4,5 ek ödeme alacaklar.
 
Dul ve yetim aylıkları da düzenlemeden etkilenecek; 1 Temmuz itibariyle bu aylıklar artacak ve gelir muafiyet sınırı yükselecek.
 
Bunların yanı sıra, Almanya'da kablo TV ücretlerinin artık ek maliyetler arasında yer almayacağı, gaz depolama vergisinin yükseltileceği ve küçük nakliyeciler için yeni ücret yükümlülüklerinin getirileceği değişiklikler de gündemde.
 
Trafik kurallarında da önemli değişiklikler var: Yeni otomobillerde sürüş destek sistemleri zorunlu hale gelecek ve meme kanseri tarama yaş sınırı yükseltilecek.
 
Son olarak, Deutsche Bahn'ın Frankfurt ile Mannheim arasındaki Riedbahn hattının genel yenilenmesi 15 Temmuz'da başlayacak ve yolcular için alternatif güzergahlar sunulacak.
 
 
 
 
 
 

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.