Alanya’dan Gladbeck’e Dostluk Köprüsü: İki şehirle ortak projeler gündemde!

Alanya’dan Gladbeck’e Dostluk Köprüsü: İki şehirle ortak projeler gündemde!

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletine bağlı Gladbeck şehrinde, 1946 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen Elma Festivali, bu yıl 35. kez büyük bir coşkuyla kutlandı.

A+A-
Festivale katılan şehirler arasında Alanya da yer aldı.  Festivalde kardeş şehir Alanya’yı Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Açıkalın ve Dış İlişkiler ve Turizm Sorumlusu Özge Kıldırgıcı temsil etti. 
 
 
Gladbeck’te Alanya ve Türk kültürü tanıtlacak
 
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, festivale katılan Gladbeck - Alanya Dostluk Derneği standını ziyaret etti. Festival alanını Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Açıkalın ile birlikte gezen  Başkan Özçelik, Gladbeck'te yaşayan Alanyalılarla ayak üstü sohbetler etti.  Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, pandemi ve siyasi gelişmeler nedeniyle zayıflayan kardeş şehir ilişkilerini yeniden güçlendirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti. Alanya’nın 20’den fazla Avrupa şehriyle kardeş şehir anlaşması bulunduğunu hatırlatan Özçelik, “Bu yıl itibarıyla kardeş şehirlerimizle ilişkilerimizi yeniden aktif hale getiriyoruz. Bugün burada Gladbeck’teyiz, diğer ekiplerimiz Litvanya’da ve önümüzdeki hafta Polonya’da olacağız. Amacımız, bu ilişkileri en yüksek seviyeye taşımak ve karşılıklı fayda sağlayacak projeler geliştirmektir. Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek Elma Festivali’ne Alanya Belediyesi olarak daha kapsamlı katılmak istiyoruz.  Kardeş şehirlerimizde Alanya ve Türk kültürünü tanıtmak, Alanyamızın turizmine katkı sağlamak istiyoruz. Pandemi ve siyasi gelişmeler nedeniyle zayıflayan kardeş şehir ilişkilerimizi yeniden canlandıracağız. Alanya’mızın Avrupa genelinde 20’den fazla kardeş şehri var. Bu yıl itibarıyla bu ilişkileri daha aktif hale getirmek adına çalışmalar başlatıyoruz. Bugün buradayız, gelecek hafta Polonya'da olacağız ve tüm kardeş şehirlerimizle ilişkilerimizi en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Gladbeck’te tüm kardeş şehirler bir araya geldi 
 
Gladbeck Belediye Başkanı Bettina Weist, festival kapsamında, Gladbeck -Marcq-en-Barœul kardeş şehirlerinin 60’ncı yılı onuruna resepsiyon düzenledi. Gladbeck Belediyesi’nde gerçekleştirilen organizasyona; Alanya, Schwechat, Enfield, Marcq-en-Barœul, Wodzisław Śląski şehirlerinin belediye başkan ve temsilcileri katıldı. 5’nci Elma Festivali’ne katılım sağlayan tüm kardeş şehir  belediye başkanlarına ve temsilcilerine teşekkür eden Weist, “35. Elma Festivali'nde, güzel Belediye Meclis Salonumuzda, tüm kardeş şehirlerimizden birçok misafiri ağırlayabildiğimiz için teşekkür etmek istiyorum. Her yıl farklı ulusların bir araya geldiği, şehir dostlukları ve çalışma düzeyinde nasıl etkileşimde bulunduğumuz, birbirimizden nasıl öğrendiğimiz ve faydalandığımız güzel bir manzara. Saygı ve hoşgörü, temel değerlerdir. Bu değerler, şehirler arası dostluklarımızın da temelini oluşturur. Farklılıkların nasıl tamamlayıcı olabileceğini, çeşitliliğin nasıl bir zenginlik haline gelebileceğini her zaman gösteriyoruz. Bu yılki yoğun çalışma görüşmeleri, daha fazla ortak proje için birçok fikir ve öneri ile çıktığımızı gösterdi. İnsanları bir araya getiren projeler. Küçük ölçekte halklar arasında iletişim inşa ediyoruz, şehirler arası dostluklarımızla Avrupa'da iyi bir birlikte yaşamaya katkıda bulunuyoruz, on yıllardır barış ve hoşgörü için örnek bir çalışma yürütüyoruz!” İfadelerini kullandı.
Kardeş Şehir İlişkilerinde Yeni Projeler Yolda
 
Organizasyonda, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik de konuşma yaptı. Kardeş şehir ilişkilerinin önemine dikkat çeken Özçelik; “Kardeş şehir ilişkileri, farklı kültürlerin bir araya gelerek dostluk ve iş birliği içinde olmalarını sağlayan önemli bir köprüdür. Farklı coğrafyalardan insanların birbirini anlaması ve ortak paydada buluşması, iki ülke arasındaki ilişkiler için büyük önem taşımaktadır. Bu ilişkiler sayesinde ekonomik, sosyal ve turistik alanlarda da iş birlikleri gerçekleştirilmektedir. Alanya Belediyesi olarak, kardeş şehir ilişkimizi daha da güçlendirmek ve yeni projeler geliştirmek amacındayız. Bu projeler sayesinde hem kendi şehrimizin hem de kardeş şehrimizin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Kardeşlik duygusunu pekiştiren bu çalışmaların her iki taraf için de büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Gelecekte daha fazla ortak etkinlik düzenleyerek yeni bilgi ve deneyimler paylaşıp dostluğumuzu pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Gladbeck, ilk kardeş şehrimiz olması sebebiyle Alanya için önemli bir kent. Birçok ortak etkinlik ve proje paylaşımı yaptık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Elma Kraliçemize Alanya'da çift kişilik tatil hediye ediyoruz. Ne mutlu ki geçtiğimiz yıl 30. yılımızı tamamladık. Bu yıl da Fransız kardeş şehrinizle olan 60. yıl dönümünüzü kutluyorum. Alanya Belediyesi'nin ilk kardeş şehri olma özelliğini taşıyan bu güzel kentle ilişkilerimizi daha da güçlendireceğimize inancım tamdır” diye konuştu. 
 
 

Bu haber toplam 196 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.