Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nden Antiochia Ad Cragum Çalıştayı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nden Antiochia Ad Cragum Çalıştayı

Bölgesindeki antik kentlerle ilgili önemli çalışmalara imza atan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi tarafından "Başlangıcından Günümüze Antiochia Ad Cragum" isimli çalıştaya önemli katkılar sunuldu.

A+A-
 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Türkiye'nin kültürel mirasına sahip çıkmak ve tarihi yapıları tanıtmak adına önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen ‘Başlangıcından Günümüze Antiochia Ad Cragum’ çalıştayı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Nebraska Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirildi. Etkinlikte, 2005 yılında başlayan kazı çalışmalarının gelişimi ve antik kentin önemi detaylarıyla ele alındı.
 
Çalıştayda Kimler Katıldı?
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karahan, Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen, Nebraska Üniversitesi’nden Prof. Dr. Michael Hoff ve diğer akademisyenlerin yanı sıra, öğrenciler ve vatandaşlar da çalıştaya katılım gösterdi. Etkinlik, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Kültür Merkezi’nde halka açık olarak düzenlendi.
 
Kazı Çalışmalarına Devam
Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen, kazı çalışmalarının son dönemde önemli aşamalar kaydettiğini belirtti ve çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, kazı çalışmalarına tam destek vermeye devam edeceklerini açıkladı. Prof. Dr. Michael Hoff, Antiochia Ad Cragum kazıları hakkında bilgi verirken, Doç. Dr. Nisa Yılmaz Erkovan ise kentin sosyal ve kamusal merkezi olan sütunlu caddeyi ele aldı.
 
Tarihi ve Kültürel Mirasın Önemi
ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karahan, bölgenin antik dönemden bu yana büyük bir tarih hazinesi olduğunu belirterek, Antiochia Ad Cragum’un Bizans ve Roma dönemlerine tanıklık ettiğini söyledi. Karahan, üniversite olarak bu çalıştaya katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
 
Çalıştay Sonrası Gezi
Çalıştayın ardından katılımcılar, soru-cevap ve önerilerle etkinliği sonlandırdı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından, ALKÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Kanoğlu ve diğer akademisyenler, Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’ni ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu.
 

Bu haber toplam 828 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.