ABD'li çip üreticisi Çek Cumhuriyeti'ne 2 milyar dolar yatırım yapmak istiyor

ABD'li çip üreticisi Çek Cumhuriyeti'ne 2 milyar dolar yatırım yapmak istiyor

ABD merkezli yarı iletken üreticisi Onsemi, Çek Cumhuriyeti'nde büyük çaplı bir yatırım hamlesi yaparak üretim kapasitesini genişleteceğini duyurdu.

A+A-
Planlanan 2 milyar dolarlık bu yatırım, ülkenin tarihinde gerçekleşecek en büyük yabancı sermaye girişimi olacak.
 
Rožnov pod Radhoštem kasabasında bulunan tesisin önemli ölçüde büyüyeceği ve Çek ekonomisine 240 milyon Euro'dan fazla katkı sağlaması bekleniyor. Bu hamle, Çek Cumhuriyeti'nin teknoloji sektöründeki büyümesine ivme kazandıracak stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.
 
Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Fiala, yaptığı açıklamada, "Bu yatırım, montaj işlemlerinden ziyade modern teknolojilere ve yüksek katma değerli üretim kapasitelerine odaklanmaktadır," dedi. Fiala, Onsemi'nin bu adımının ülkenin endüstriyel altyapısını güçlendirerek uzun vadeli ekonomik büyümeye katkı sağlayacağını belirtti.
 
Sanayi ve Ticaret Bakanı Josef Síkela ise Onsemi'nin genişleme planını, Çek Cumhuriyeti'nin teknoloji ve otomotiv endüstrilerindeki liderliğini güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendirdi. Síkela, yarı iletkenlerin otomotiv sektöründeki stratejik rolüne de vurgu yaparak, "Elektrikli araçların her birinin değerinin %10'u bu tür yarı iletkenlerden oluşuyor ve bu oranın artması bekleniyor," şeklinde konuştu.
 
Onsemi'nin, Avrupa ve küresel pazarlardaki müşteri tabanına daha ileri teknoloji güç yarı iletkenleri sunmayı hedeflediği ifade edildi.
 
Çek hükümeti ise yakın gelecekte Onsemi ile yatırım teşvikleri konusunda detaylı görüşmeler yapacak.

Bu haber toplam 929 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.