Almanya'da sıcaklık uyarısı: Doğrudan güneş ışığına çıkmayın

Almanya'da sıcaklık uyarısı: Doğrudan güneş ışığına çıkmayın

Ağustos ayının bitmesine az bir süre kala Almanya'da yaz bir kez daha kendini hissettiriyor. Bugün ülkenin birçok yerinde 35 dereceye varan sıcaklıklar görülebilir.

A+A-

Almanya, Ağustos ayının son günlerinde yaz sıcaklarını bir kez daha yaşıyor. Bugün ülkenin birçok bölgesinde sıcaklıkların 35 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Alman Hava Durumu Servisi (DWD), bu nedenle “şiddetli sıcak stresi” uyarısında bulundu. Hava durumu portalı “wetter.com” da etkilenen bölgeler için resmi ısı uyarıları yayımladı.

DWD, sıcak hava dalgasından sadece kuzeybatı bölgelerinin korunacağını bildirdi. Alpler bölgesinde ise gün sonunda gök gürültülü fırtına ve şiddetli yağışlar yaşanabilir. DWD, aşırı sıcak hava koşullarına karşı korunmak için bazı davranış tavsiyelerinde bulundu.

DWD'nin önerilerine göre, “doğrudan güneş ışığına çıkmaktan kaçınılmalı” ve öğleden sonrayı dışarıda geçirmemek en iyisidir. Ayrıca, açık renkli giysiler giymek, hafif yiyecekler tüketmek ve alkolden kaçınmak tavsiye ediliyor. Evlerde serinlik sağlamak için, yalnızca serin akşam saatlerinde havalandırma yapılması öneriliyor.

Sıcaklıkların bugün yılın en yüksek seviyesine ulaşacak olup olmayacağı henüz belli değil. Ancak, istatistiksel olarak son 20 yılda her Eylül ayında 30 derecenin üzerinde sıcaklıklar gözlemlendi.

 

Bu haber toplam 310 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.